دیتابیس، پایگاه داده یا بانک اطلاعات، از الزامات هر سازمان یا موسسه مدرن امروزی محسوب میشود. تاجایی که بدون دیتابیس و پایگاه داده عملا نظم دادن به امور و کارهای سازمان غیرممکن خواهد بود. دیتابیس اطلاعات دستهبندی شده و منظم هر سازمانی است که ضمن ارتباط با یکدیگر به صورت مستقل از هم نیز عمل میکنند.
دیتابیس انبار داده (Data Warehouse)
با توجه به رشد روز افزون استفاده از نرمافزار پیشخوان مجازی رسالت، همچنین استفاده مشتریان از این نرمافزار به صورت شبانه روزی، درکنار افزایش مداوم حجم پایگاه داده (دیتابیس) بانک قرض الحسنه رسالت، نگهداری انبار داده بانک دارای اولویت بالایی می باشد.
نیاز به توضیح است که پاسخگویی به نرمافزار پیشخوان مجازی رسالت، کلیه سیستمهای گزارشگیری که در اختیار واحدهای مختلف بانک قرار دارد (حدود ۳۰ نرمافزار) و همه گزارشاتی که توسط واحد هوش تجاری به صورت مستقیم تهیه میشود، توسط انبار داده بانک صورت میگیرد.
مراحل پیاده شده در سرورهای انبار داده
پیش از ارائه توضیحات بیشتر، لازم به ذکر است که شناخت دلایل ناپایداری دیتابیس، مشکل سرور انبار داده و پیدا کردن راهکار لازم جهت رفع مشکل و پایدار نمودن آن نیازمند ساعتها مطالعه و تحقیق بود که توسط این واحد انجام شد. در ادامه مراحل طی شده در پروسه افزایش پرفورمنس و پایداری دیتابیس شرح داده خواهد شد.
۱- تغییر ساختار دیتابیس از Single Instants به Oracle RAC Database 12c
۲- ارتقاء سیستم عامل از 7.3 Oracle Linux به Oracle Linux 7.9
۳- ارتقاء و اعمال Patch بر روی دیتابیس انبار داده
۴- در این خصوص مشکلات موجود در ارتباط با San Storage نیز مرتفع گردید
۵- تغییرات در ساختار Table Space ها و جا به جا کردن اطلاعات از Table Space های قدیمی به Table Space های جدید
۶- تغییر Big File ها به Small File
۷- تغییر ساختار Temp Table Space
۸- بازسازی و ایجاد Index
۹- Optimize کردن کوئریهای سمت پیشخوان مجازی رسالت
نصب دیتاگارد و لزوم داشتن آن
باتوجه به حجم دیتابیس انبار داده (حدود ۵۰ ترابایت) درصورت بروز مشکل در این دیتابیس، عملیات ریستور و ریکاور کردن آن نیازمند سه الی پنج روز زمان است، که در طول این زمان سرویس قادر به ارائه خدمات نخواهد بود و کلیه گزارشهای باقی نرمافزارهای واحد هوش تجاری نیز از دسترس خارج خواهد شد. لازم به ذکر است که بعضی از گزارشهای روی این دیتابیس نیز از حساسیت بالایی برخوردارند که درصورت عدم اجرای آنها بخشی از عملیات بانکی بهطور کامل مختل میشود.
راهاندازی Cloud Control
این ابزار اوراکل جهت مانیتورینگ و بررسی ساختار و مشکلات دیتابیس همچنین ارائه راهکار بهمنظور رفع مشکلات موجود مورد استفاده قرار میگیرد. لذا به دلیل مفید به فایده بودن آن در سیستم دیتابیسهای موجود، این ابزار توسط واحد مربوطه نصب و راهاندازی شد تا سیستم از فواید آن بهرهمند گردد.